Els xacres

Els xacres es poden definir com una roda o disc que són punts energètics situats en el cos de l’humà. Es troben situats a la part central i de forma ascendent, distribuint l’energia Prana pel nostre cos. Vitalitzen el cos i equilibren la nostra força física, emocional, mental i espiritual.


En tenim 7 i estan posicionats al llarg de la columna vertebral, travessant el cos des del darrera fins al davant.


Cada xacra correspon a una glàndula endocrina i a un o a varis òrgans.


Té 4 pètals i es troba a la base de la columna vertebral, en el perineu. És el xacra que ens uneix al món Físic, a l'energia de la Terra. Molt lligat a la matèria determina les condiciones físiques, les ganes de viure, la funció sexual. Quant estem equilibrats tenim un profund llaç amb la Terra, ens sentim ben integrats amb la vida, ens aporta alegria de viure i confiança. Quant estem bloquejats tindrem una Salud fràgil, poca resistència física, sentiment d'inseguretat i portarem la vida com un gran pes.


Té 6 pètals i es troba a sota del melic a l'alçada dels ovaris. Va lligat a les emocions i a les energies sexuals per oferir i rebre plaer. És el xacra de les emocions instintives que neixen de l’inconscient i dels desitjos. Va molt lligat amb l’amor cap a l’altre persona. Quant està bloquejat la sexualitat s’empobreix i l’amor es torna de tipus possessiu. “Eros”


Té 10 pètals i es troba en el centre del tòrax a sota l’esternon. És el xacra de la voluntat, del poder, de les emocions més elaborades, de l’amor viscut, de l’amistat… Determina el nostre lloc en el món. Quant funciona correctament hi ha plenitud i un sentiment d’estar unit amb la vida. Funciona com una esponja que absorbeix totes les nostres emocions i las dels demés. Quan està bloquejat la persona es pot sentir separada, indiferent. Pot produir ansietats, bloquejos de personalitat…

Té 12 pètals i es troba a l’alçada del cor en el centre del pit, lleugerament desplaçat a l’esquerra. És el xacra de l’amor que no vol res a canvi “Agape”, l’amor incondicional. És l’amor que sentim pels altres, l’amor que rebem i l’amor que sentim per nosaltres mateixos. Quant un esta equilibrat permet veure les bones qualitats de cadascun sense ignorar els defectes. Quant està desequilibrat és una lluita permanent de sentiments, sensacions, lentituds i voluntat sobre el cor.

Té 16 pètals i es troba a la base del coll. Correspon a la creativitat superior, a l’art, a la nostra capacitat d’acollir les coses noves que ens fan avançar, la confiança en la vida, i la capacitat de reconèixer que soms responsables dels nostres actes. Aquest xacra ens indica la relació que tenim amb la societat que ens envolta. Quant està equilibrat col·labora amb l’èxit professional. Quant està bloquejat vol dir que hi ha un trencament amb la societat.


Té 2 pètals i es troba en el centre del frontal. És el tercer ull: la intuïció, la clarividència i les idees creatives. Si el tenim en bona concordança les idees es realitzen i els projectes arriben a bon fi. Si el tenim bloquejat el nostre tercer ull el tenim al ralentí i els projectes es fan confusos.


És el Loto dels mil pètals i es troba a sobre del cap, endavant i cap enrere. És el xacra de l'espiritualitat. Ens posa en contacta amb el valors principals de cadascun de nosaltres.

Està per sobre del nostre cap. És el centre de la consciencia superior que es desenvoluparà molt més en la futura humanitat. Es representa en forma de colom. En temps dels egipcis es representava en forma de falcó (Horus).

#Prana #Xacres